Staudt Gábor keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: noha a Fidesz és KDNP azt próbálta elhitetni, hogy az egész ellenzék “megrögzötten bevándorláspárti”, pártja támogatta a kedden elfogadott határozati javaslatot.
Azt hangsúlyozta: a Jobbik mindig is bevándorlásellenes volt.
Kifejtette, hogy a határozat nagy részével egyetértenek, ugyanakkor szerintük a “Soros-tervre” utalást semmi nem támasztja alá. Abból, hogy A személy ugyanazt gondolja, mint B személy, nem következik, hogy az egyik a másik utasításait hajtaná végre – fogalmazta meg.
Staudt Gábor jelezte, hogy mindkét módosító javaslatukat elutasították, ezek egyike a letelepedési kötvény elutasítására vonatkozott, a másik pedig, hogy vegyék ki a “Soros-tervre” hivatkozást, mert szerintük mindegy, kinek a terve alapján akarnak betelepíteni. A kormánypárti előterjesztők egy véleményt kiemelnek, miközben nem beszélnek például Juncker-tervről – tette szóvá.
A Jobbik politikusa az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozással összefüggő jelentéstervezetére utalva megjegyezte: a külső mellett belső támadások is veszélyeztetik a demokráciát és a jogállamiságot. Értékelése szerint az ÁSZ megrendelést teljesített, ezért arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy engedje el a Jobbik ellehetetlenítésének tervét.
A frakcióvezető-helyettest kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a Momentum is részt venne a Jobbik által péntekre szervezett demonstráción. Azt felelte: mindenkit szeretettel várnak, mert szerinte itt nem a pártról, hanem a magyar demokrácia és jogállamiság melletti kiállásról van szó.
(MTI)