Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kamarai elnök, Hadházy Árpád “ezer szálon kötődik” Twickel György borászhoz, aki több milliárd forint értékben szerzett földeket a közelmúltban. Szerinte a két ember összejátszik, ezért felszólította a kormányt, hogy tegyen valamit, és végre jöjjön létre egy demokratikus, alulról szerveződő kamara.
Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi képviselője azt mondta, hogy a helyi gazdálkodóhoz köthető cégcsoportok több száz életjáradéki szerződést kötöttek magánszemélyekkel, az állami árveréseken pedig a cégek alkalmazottai vásároltak annak érdekében, hogy tartani tudják a 300 hektáros limitet. Hozzátette: van olyan traktoros, aki már 1 milliárd forint értékben vásárolt.
Az ellenzéki politikus szerint a megyei kamarai elnök felesége is strómankodik, jelen pillanatban is van egy 110 millió forint értékű földterület, ami a nevére került, illetve az eljárás folyamatban van.
Jelezték, hogy a Jobbik korábbi feljelentését az ügyészség elutasította az ügyben, most azonban – új információk birtokában – újra feljelentést tesznek.
(MTI)