Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján a “nyomor vámszedőinek” nevezte a végrehajtókat és jogalkotói beavatkozást sürgetett.
Arról számolt be, hogy múlt héten találkozott Patyi Gergely igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárral és Szekér Judit miniszteri biztossal, akiknek elmondta a Jobbik javaslatait. Üdvözlendőnek nevezte, hogy a kormány foglalkozik a végrehajtási rendszerrel, ugyanakkor jelezte: számon fogják kérni a megfogalmazott ígéreteket és szeretnék, ha az elszámoltatás teljes körű lenne.
Az ellenzéki politikus pozitívan értékelte, hogy újabb 25-30 végrehajtó ellen várható fegyelmi eljárás.
A jobbikos képviselő javaslataik között említette az ügyek egyesítésének kérdését. Példaként hozta, hogy ha valakinek több parkolási bírsága van, vagyis ugyanaz az adós és a végrehajtást kérő, akkor információi szerint ezen ügyeket sokszor nem egyesítik, hogy minél magasabb lehessen a munkadíj. Staudt Gábor vizsgálatot kért emiatt.
Szólt arról is, hogy szerinte szabályozatlan az elévülés esetköre. Kifejtette: vagyonfeltárás esetén egy végrehajtó mondhatja, hogy ez megszakítja az elévülést, pedig a törvényben ez így nem szerepel.
(MTI)