A Jobbik országos plakátkampányt indít, hogy bemutassa, miért alacsonyak a bérek, miért nem jut pénz nyugdíjemelésre, oktatásra, egészségügyre Magyarországon – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő és Demeter Pál, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei frakcióvezetője.

Kulcsár Gergely és Demeter Pál

Demeter Pál elmondta: a Jobbik azt szeretné, ha az emberek látnák az összefüggést, hogy nem véletlenül nincs pénz a magyar gazdaságban és nem véletlenül nincs pénz az ő zsebükben sem.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a korrupció ma Magyarországon éves szinten 400 milliárd forint kárt okoz. Az embereknek elegük van a miniszterelnök környezetében tomboló korrupcióból – tette hozzá, majd annak a véleményének adott hangot, hogy a rendszerváltoztatás utáni leggátlástalanabb kormányzattal állunk szemben.
 
“A nyolcéves MSZP-kormányzás után nem hittük volna, hogy létezhet korruptabb rezsim, ám a Fidesznek mostanra sikerült bebizonyítania, hogy sajnos igen” – jelentette ki Demeter Pál.
 
Kulcsár Gergely rámutatott, hogy a 2004-es uniós csatlakozás óta napi szinten 2,2 milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra, ám ennek a pénznek jelentős része végül nem az országot gazdagítja, hanem a fideszes korrupció zsákmányává válik. A korrupciót nem láthatatlan emberek követik el, hanem kisemberek konyhapénzét lenyúló “fideszes nagyurak”. Minden magyar munkavállaló egyhavi fizetését korrupt politikusok és haverjaik vágják zsebre szemrebbenés nélkül – tette hozzá.
 
A honatya a plakátkampánnyal kapcsolatban elmondta: az óriásplakátokon párosával látható Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, illetve Habony Árpád és Rogán Antal. A “TI dolgoztok, ŐK lopnak” felirat kapcsán hangsúlyozta: a TI-be nemcsak az a 4,3 millió ember tartozik bele, akit a statisztikák munkavállalóként jegyeznek, hanem mindazok, akik dolgoznak hazájukért és családjukért. Beletartoznak az egyetemen tanulók, a gyáripari munkások, a vállalkozók, a közalkalmazottak és a versenyszférában dolgozók, a Magyarország jövőjét jelentő gyermekeket otthon nevelő édesanyák, az unokáik nevelését segítő nagymamák és nagypapák is.
 
Ez a sok millió ember áll szemben azzal a maréknyi, végtelenül korrupt bűnözővel, akik jelenleg kormányon vannak – szögezte le Kulcsár Gergely, hozzátéve: a mostani kampány célja, hogy ráébredjenek az emberek, csak a mérhetetlen Fidesz-korrupció felszámolása után juthat pénz bér- és nyugdíjemelésre, oktatásra és minőségi egészségügyre. Ehhez pedig az kell, hogy 2018-ban a leendő Jobbik-kormány a lehető leggyorsabban bevezethesse a Lex Ludas Matyi elnevezésű antikorrupciós törvénycsomagot és a földesúradót, mert a lopott pénz visszajár annak, aki megdolgozott érte.

szebbjovo.hu