A Jobbik nem lepődik meg azon, hogy az MSZP kritizálja a nemzeti radikális párt által benyújtott, szakmailag megalapozott, így az Országgyűlés többsége által is támogatott 17 költségvetési módosító javaslatunkat. Kritikájuk nem hiteles, mivel a nagyságrendileg 120 módosító indítványunkból többet ők maguk is támogattak szavazataikkal. Ezért nyugodt szívvel kijelenthetjük: az MSZP-ből a sértődöttség beszél!

A bukott kormánypárt destruktív ellenzékként a költségvetés “szétbombázására”, az elmúlt nyolc év pénzügypolitikájának folytatására törekedett. Ezzel szemben a Jobbik nemzeti ellenzékként legalább “szépségtapaszként” 1,2 milliárd forintot tudott elveinek megfelelően és szavazói akarata szerint átcsoportosíttatni a összességében egyébként fenntarthatatlan, rossz költségvetési tervezetben.

Az MSZP már megint hisztizik, pedig az elmúlt nyolc éves rombolásáért – a Fidesznek köszönhetően – utol sem érte az elszámoltatás. A Jobbik azonban a valódi rendszerváltás pártjaként azt üzeni a korrupciós botrányairól elhíresült magyarellenes háttéralkuk pártjának: nem kerülhetik el végzetüket.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője