Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján a politikai véleménynyilvánításon alapuló diszkrimináció ellen emelte fel szavát és utalt arra, hogy a médiatanács éves statisztikájából is kiderül, hogy a legtöbb diszkrimináció a Jobbikot éri a sajtóban.
Értékelése szerint a helyi, önkormányzati médiában általánossá vált, hogy a Jobbikról szóló hírek nem jelennek meg, és esetükben nincs törvényi előírás sem a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozóan. Novák Előd szerint gátlástalanul, pártszócsőként működnek az önkormányzati lapok szerte az országban, ezért tizenkét jobbikos parlamenti képviselő a médiatörvény módosítására tett javaslatot.
Staudt Gábor, a Jobbik képviselője szerint jogos elvárás, hogy a közpénzből fenntartott sajtótermékekben megjelenjen, hogy egy testületben mit képvisel egy-egy politikus, akire az emberek szavaztak.
A javaslat az önkormányzat, önkormányzati alapítvány vagy gazdasági társaság tulajdonában lévő sajtóra vonatkozna, illetve azok is ebbe a körbe esnének, amelyek forrásaik kétharmadát önkormányzattól kapják – ismertette az ellenzéki politikus.
Staudt Gábor arról is beszámolt: minden önkormányzatnál egy paritásos testületet hoznának létre, hogy helyben vizsgálják a kiegyensúlyozottság megvalósulását, így nem kellene minden esetben a médiatanácshoz fordulni.
(MTI)