A Jobbik azt javasolja, hogy az iskoláztatási támogatáshoz hasonlóan az óvodáztatási támogatást is meg lehessen vonni azoktól a szülőktől, akik nem biztosítják gyermekük óvodába járását.

A kormány Magyari Programjának keretében a jövő évtől jelentősen egyszerűsödik a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szabályozás.
Az egyes szociális és gyermekvédelmi törvényeket e programhoz igazító törvényjavaslattal kapcsolatban a Jobbik véleménye az, hogy bizonyos kategóriák szinte egyértelműen egy etnikai csoportra vonatkoznak – utalt a javaslatban szereplő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűekre Vágó Sebestyén.

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a roma integráció, a cigány-felzárkóztatás tekintetében a kormány szociálpolitikájában konzervatív álláspontot képvisel – például az iskoláztatási támogatásban – ezzel szemben a törvényjavaslatban szereplő tételek szerint például az óvodáztatási támogatásnál liberális szemléletet képvisel. Ez azt jelenti, hogy a szülői mulasztást nem büntetnék, és ezt kifogásolja a Jobbik.

(Kossuth Rádió)

szebbjovo.hu

1361959140