Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-vel közölte, mára a fideszes önkormányzatoknál “napi rutinná” vált a “nemzeti vagyon megkárosítása, ellopása”.
Példaként említette, hogy sajtóhírek szerint a Budai Várban a valós értékén alul és ellenőrizhetetlen döntések útján adtak bérbe több, az I. kerület tulajdonában lévő ingatlant a kormányoldalhoz köthető politikai és gazdasági köröknek, miközben egyes “budavári őslakosoknak” azzal kellett szembesülniük, hogy többszörösére emelték bérleti díjukat.
A Jobbik ezért büntetőfeljelentést tesz hűtlen és hanyag kezelés miatt, a várban ugyanis sok esetben a bérleti díjak összege még annál is kevesebb volt, mint amennyibe az önkormányzatnak kerül az adott ingatlan időszakonkénti felújítása – jelentette be Hegedűs Lorántné. Megjegyezte, törvénymódosító javaslatukkal annak kívánnak véget vetni, hogy a települések polgármesterei saját hatáskörben dönthessenek az önkormányzat ingaltjainak el-, illetve bérbeadásáról.
(MTI)