Szabó Gábor pártigazgató Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő szavaira reagált az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. A szocialista politikus arra szólította fel a jobbikos Sneider Tamást, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról és képviselői mandátumáról, mert egy nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyítja: a Jobbik ugyanolyan “szélsőséges, bűnözőkkel kapcsolatot tartó embertelen párt”, mint volt eddig.
A Jobbik erre reagálva azt közölte, hogy mind Vona Gábor, mind a párt országos politikusai számtalan fórumon, interjúban leszögezték: a Jobbik nem fog eltérni 2010-es és 2014-es választási programjának alapvetéseitől, attól függetlenül sem, hogy a párt jobban odafigyel országos kommunikációjára.
Hozzátette: értik, hogy az MSZP politikusainak ez a hozzáállás nehezen érthető, mert az ő pártjuk az, amely “gyakrabban cserélgette programját, ideológiáját, mint egy átlagember az alsógatyáját”. Közölte továbbá: frusztrálja a szocialistákat, hogy a Jobbik folyamatosan erősödik, miközben ők öt éve egy helyben toporognak, és reményük sincs a kispárti szerepből való kitörésre.
(MTI)