A frakcióvezető elmondta, pártja minden alkalommal eleget tett beszámolási kötelezettségének, és törekedett arra, hogy mindenben együttműködő legyen az ÁSZ ellenőreivel. Az azonban nem normális – tette hozzá -, hogy a hatóság akkor akar ellenőrizni, amikor a gazdasági igazgató szabadságon van, miközben a törvény ötnapos határidőt biztosít a kért iratok rendelkezésre bocsátására.
Elmondta azt is, az elmúlt napokban többször próbálták felvenni a kapcsolatot a számvevőszékkel az iratok átadása miatt, de az intézmény ettől elzárkózott.
Volner János szerint ezzel az ÁSZ politikai szereplővé “avanzsált” a kormány oldalán, pedig elvileg egy független szervezet.
A sajtótájékoztató közben Volner János és Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója megpróbálta átadni a kért dokumentációt az ÁSZ székházában. Volner János később úgy tájékoztatta a sajtót, hogy az ÁSZ megtagadta az iratok átvételét, arra hivatkozva, hogy az törvényellenes lenne.
Hozzátette, az iratok online feltöltésének lehetőségét a hivatal korábban elzárta a párt előtt.
Az M1 azt szerette volna megtudni a frakcióvezetőtől, hogy a magukkal hozott két kartondoboznyi irat között megtalálható-e a Simicska Lajos cégével kötött szerződés is. Erre Volner János azt válaszolta, minden külső céggel kötött szerződésről beszámolnak, ahogy eddig is.
(MTI)