A parlament Európai ügyek bizottságának jobbikos alelnöke utalt arra: előző nap a kormánypárti többség leszavazta kezdeményezésüket, hogy a parlament folytasson érdemi vitát a csatlakozásról.
Hozzátette: nemmel szavaztak a Fidesz és – két kivétellel – a KDNP képviselői mellett a korábbi jobbikosok is, akik így “beálltak abba a hazug és álságos kormányzati kórusba”, amely szerint szuverenitási kérdésről van szó, holott jelen állás szerint kizárólag az uniós források felhasználását vizsgálhatná az új szerv.
A sajtótájékoztatón megjelent Volner János, a Jobbik korábbi alelnöke, parlamenti képviselője, aki az elhangzottakra úgy reagált: választási programjában a párt még egyetlen szót sem ejtett a tervezett uniós szervhez való csatlakozásról, hanem egy korrupciós ügyészség felállítását propagálta.
Jelentősen változnak a Jobbik szakpolitikai elképzelései, már féléves időtávlatban is – hívta fel a figyelmet a politikus, aki a frakcióból kizárása után hagyta el a pártot.
Szerinte ők a szavazásnál a Jobbik akkori – azóta “liberális szövetségeseinek elvárásának megfelelően” módosított – álláspontját képviselték, amúgy pedig nem új uniós testület kell, “nekünk, magyaroknak kell megoldanunk a saját problémáinkat”.
(MTI)