Volner János, az ellenzéki párt alelnöke szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatására reagált, amely szerint féléves felkészülési időszakot biztosít, kérelemre részletfizetési lehetőséget ajánl fel – július 1-i kezdettel – a Magyar Államkincstár a tiltott támogatást elfogadó és a szabálytalanul gazdálkodó pártoknak.
A jobbikos politikus szerint Orbán Viktor megijedt és visszavonulót próbál fújni, utóbbi azonban csak látszólagos, a mögött csak pillanatnyi taktikai szempontok állnak.
Semmi garancia nincs arra, hogy nem hajtják be a Jobbikon a jogtalan bírságot a választásokig – fogalmazott.
Volner János a halasztási lehetőséget ahhoz hasonlította, mintha egy “betörő a lakásból távozva felajánlaná az ott lakónak, hogy a tévéért inkább két hét múlva jön vissza, és ettől a tulajnak repesnie kellene az örömtől”.
Az alelnök az ellenzéki pártokkal szemben hozott ÁSZ-döntések visszavonását és új vizsgálat lefolytatását követelte, továbbá jelezte: törvénymódosítást kezdeményeznek azért, hogy a számvevőszéki döntések esetében is lehessen bírósági felülvizsgálat.
Egyúttal azt is jelezte: mindaddig folytatják a pénzgyűjtést, amíg a számvevőszék jogerősen vissza nem vonja az összesen 663 milliós pénzbüntetést.
(MTI)