Kőszeghy Ábel ismertette: politikusként egyedül én voltam jelen azon a hétfő délutáni randalírozáson, amely során 150-200 menekült őrjöngött a debreceni menekülttábor közelében. Köveket, faágakat, és minden kéznél lévő tárgyat dobáltak, magam is féltettem mind az autómat, mind a saját testi épségemet. Hozzátette: ez a brutálissá fajult rendbontás világossá tette viszont, hogy most már tényleg nincs mire várni, azonnal zárttá kell nyilvánítani a menekülttábort.

Kulcsár Gergely és Kőszeghy Csanád Ábel

Kulcsár Gergely és Kőszeghy Csanád Ábel

A képviselő elmondta még: mostanraugyan minden párt egyetért abban, hogy zárttá kell nyilvánítani a befogadó állomást, mégis hiteltelen a Fidesz politikusainak szájából ez a követelés, hiszen a kormány az uniós jogszabályokra hivatkozva mégsem tett komolyabb lépéseket az ügyben.

Kulcsár Gergely emlékeztetett: magam is számtalan alkalommal szólaltam föl a parlamentben az illegális bevándorlókkal és a debreceni menekülttáborral kapcsolatban, ám valamennyi alkalommal – konkrétumok és valós megoldások helyett – kitérő választ kaptam Kontrát Károly államtitkár úrtól.

DSC_4741_ps

Újabb illegális bevándorlók érkeznek a sajtótájékoztató közben

A Jobbik politikusa pártja álláspontját is vázolta: vissza kell állítani a határőrséget, hiszen a déli határzár önmagában még nem oldja meg a menekültáradat visszaszorítását, a kerítés nem elegendő ahhoz, hogy megfékezzük a tömeges bevándorlást. Hozzáfűzte: természetesen továbbra sem azon kevesekkel van probléma, akik valóban politikai okokból érkeznek hazánkba, de mint tudjuk, a menekültek alig egy százalékát teszik ki azok, akik ténylegesen megérdemlik és meg is kapják a menekültstátuszt.

Kulcsár Gergely aláhúzta még: a Jobbik ismételten föl szeretné hívni a kormány figyelmét arra, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket. Követeljük, hogy rögtön, halogatás nélkül tegyék zárttá a tábort, majd zárják be véglegesen, továbbá azt is el szeretnénk érni, hogy Magyarországon lakott területen belül egyáltalán ne legyen menekülttábor.

Végül így zárta: vasárnap 19 órai kezdettel figyelemfelhívó demonstrációt fogunk tartani a befogadó állomás előtt a helyi lakosokkal mintegy nyomásgyakorlás gyanánt, ahol mások mellett országos politikusunk, Z. Kárpát Dániel is beszédet fog mondani.

szebbjovo.hu

FACEBOOK_event_nagy

A képre kattintva elérhető a demonstráció Facebook oldala