Vérlázítónak tartjuk, hogy amíg a magyar lakosság több mint egyharmada a szegénységi küszöb alatt él, addig a Fidesz tovább emeli az állami cégek vezetőinek egyébként is kiemelkedően magas, milliós nagyságrendű fizetését – jelentette ki Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján.

Kulcsár Gergely

Kulcsár Gergely

A Jobbik mindig is felemelte a szavát a törvényesített, de etikátlan pénzosztások ellen – hangsúlyozta a képviselő, majd emlékeztetett: így történt 4 évvel ezelőtt is, amikor mi lepleztük le, hogy a fideszes városvezetés egymás között milliárdos összegre rúgó jutalmakat osztott ki az évek során. 2002 és 2011 között több mint 1 milliárd 700 millió forintra rúgott az osztogatás, volt olyan alpolgármester, aki 35 millió forintnál is többet tett zsebre jutalom gyanánt – tette hozzá.

Kulcsár Gergely felháborítónak tartja, hogy a Fidesz most, a migránsválság árnyékában drámaian emeli meg az állami cégek vezetőinek fizetését. Kitért rá: aki eddig havi 2 milliót keresett, az ezentúl 5 milliót fog zsebre tenni, ám ezek csupán az alapbérek, melyekhez hozzácsapják még a béren kívüli juttatásokat is a kiváltságosoknak.

A honatya a Fidesz politikájával kapcsolatban úgy fogalmazott: hiteltelen, hiszen 2010-ben még arra tettek javaslatot a parlamentben, hogy 98%-os különadó sújtsa a kétmillió forintnál magasabb összegű végkielégítéseket, a mostani kormányhatározat azonban ezzel szemben megnyitja a kaput, amely által a csillagokig emelkedhetnek Fidesz embereinek a fizetései.

A Jobbik tiltakozik ezen lépések ellen, hisz véleményünk szerint amíg az embereknek nincs pénzük, addig a kormány se osztogasson milliós fizetéseket az állam vezetőknek – húzta alá Kulcsár Gergely. Végül hozzátette: elfogadhatatlannak tartjuk a Fidesz részéről elhangzott azon magyarázatot, miszerint az elmúlt évek inflációja indokolja a béremelést, hiszen az infláció történelmi mélyponton van, ezzel tehát nem magyarázhatóak a milliós béremelések.

szebbjovo.hu