A címben szereplő számok akár egy olyan kosárlabda mérkőzés végeredményét is jelölhetnék, ahol egymástól, tudásban igencsak távol álló csapatok mérkőztek meg.

A helyzet az, hogy nem is vagyunk olyan messze attól a mérkőzéstől.

Tegnap este Hajdúszováton tartott lakossági fórumot a JOBBIK Hajdú-Bihar megyei alelnöke, Kulcsár Gábor és a térség országgyűlési képviselőjelöltje, Kocsis Zsolt.

Mi gárdisták jóval a fórum kezdete előtt megérkeztünk a településre. Ellenőriztük az épületet, és környékét, ahogy mindig is szoktuk. A fórumnak helyet adó iskola (!), a főtér közelében van, így hát ott is szétnéztünk kicsit. Ahogy megszokhattuk már a JOBBIK lakossági fórumain, most is szép számmal jöttek az emberek. Egy középkorú hölgy a fórumra tartva megállt mellettünk és kérdezte, mi történt a faluban, hogy nem látni a főtér környékén – a máskor tucatjával randalírozó – cigány naplopókat. Aztán a homlokához kapott: – Jaj, aranyoskám! Hát maguk gárdisták! Hát ezért bújtak el a cigányok. Tudja, aranyoskám, jöhetnének sürjebben is!

Megnyugtattuk a hölgyet, hogy eztán sűrűbben fogunk erre járni. Csak akkor már szépséges csendőr egyenruhában. Tudomásunkra hozta még Erzsike néni (olyan Erzsike nénis kinézete volt), hogy előző nap ott járt a Fidesz is. Nagy ímmel-ámmal huszonöt ember (ebből tíz JOBBIK szimpatizáns) előtt felolvastak a JOBBIK – tól lopott programból okosságokat, majd elhúzták a csíkot.

Ehhez képest a mi fórumunkon hetven helyi szimpatizáns tisztelt meg bennünket jelenlétével. A rendezvény most is lelkesítő, felemelő volt a hajdúszováti, sokat próbált embereknek. Öröm volt látni azt a sok csillogó szempárt, amikor Kocsis Zsolt a JOBBIK terveiről, a már elért sikereiről beszélt. A fórum végén most is záporoztak a jobbnál jobb kérdések, bíztató szavak. A friss, meleg falusi pogácsákról ne is beszéljünk. Ez úton is köszönjük!

Szóval, JOBBIK SC – FIDESZ SC, 70-25. A számok önmagukért beszélnek.

Adjon az Isten szebb jövőt!

szebbjovo.hu