Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai közléséből kiderült, hogy a kormányzat számára a piszkos pénzek megszerzése lényegesen fontosabb, mint a nemzetbiztonság szavatolása, hiszen továbbra is 60 milliárd forintos bevételre számít a kormányzat a letelepedési államkötvényekből. Éppen ezért “hazudtak és ferdítettek is” annak érdekében, hogy a magyar társadalmat megnyugtassák, a hitelminősítőkre mutogatva azt prognosztizálták, hogy kivezethető a letelepedési kötvény, amiről már szó sincsen – mondta a jobbikos politikus.
A jobbikos politikus szerint ha az idei év gazdasági mérlegét megvonva bizonyítványt kellene kiállítani a kormánynak, akkor az elégségesekkel és elégtelenekkel lenne tele.
A politikus szerint regionális összevetésben vizsgálva Magyarország gazdasági helyzetét vagy a magyar polgárok anyagi viszonyainak változását, az látszik, hogy növekedett a leszakadás mértéke. Drámai volt szerinte a kutatások alapján szembesülni azzal is, hogy a magyarok kétharmada képtelen bármilyen váratlan kiadást finanszírozni, legyen szó egészségügyi kiadásról vagy gyógykezelésről – fogalmazott.
A kormány államadósság-menedzseléséről szólva elmondta, hogy az semmiben sem különbözik az elődökétől. Az ország eladósodottságának a mértéke olyan fokon maradt, mint korábban – mondta. Z. Kárpát Dániel kifejtette, hogy a szegények igazi adója, a 27 százalékos áfa akkor is fojtogatja a családok kasszáját, ha bizonyos termékekre “kozmetikai jellegű” engedményeket tesz a kormányzat.
A kormányzat adópolitikája is kétséges, számtalan egzotikus adót vezetett be, a könyvelői szakma 2010 óta több mint 60 adótípust ismer – fogalmazott a Jobbik alelnöke.
Közölte, hogy a Jobbik kormányon a multik helyett a kis- és közepes vállalkozásokkal kötne stratégiai szövetséget és ide csoportosítaná át az adókedvezményeket, hogy abból új munkahelyek jöhessenek létre és a munkabérek kiegyenlítődése is megindulhasson. E nélkül nem lehet megállítani a munkaerő külföldre áramlását, és nem lehet hazacsábítani azt az 5-600 ezer embert, akik a magyar munkaerőpiacról is hiányoznak – mondta Z. Kárpát Dániel.
(MTI)