A Jobbik szerint riasztó és azonnal beavatkozást igényel, hogy idén már több mint 20 ezer főre nőtt a hazánkba érkező úgynevezett menekültek száma. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elismerte, hogy bizonyára akadnak közöttük olyanok is, akiknek ténylegesen menekülniük kellett egyes országokból, azonban meglátása szerint szép számmal vannak közöttük olyan bűnözők is, akiknek semmi keresnivalójuk sincs Magyarország területén.

A Jobbik azt javasolja, hogy tegyék zárttá a jelenleg még nyitott intézményeket, továbbá a magyar lakosság védelmében csak lakott területen kívül létesülhessen olyan intézmény, ahova menekülteket fogadnak be. A radikális ellenzék párt továbbá felmérné annak a lehetőségét is, hogy miként lehetne önfenntartóvá tenni ezeket a táborokat, ezzel pénzt spórolva az adófizetőknek. Z. Kárpát Dániel elfogadhatatlanak nevezete, hogy a magyar állampolgárok adójából kelljen a menekültek eltartására hatalmas összegeket fordítani.

Magyarország a probléma hosszú távú megoldása érdekében nem hagyhatja, hogy az Európai Unió itt a peremvidéken hozza létre a saját problémájának a lerakatát, nem tűrhetjük, hogy hazánk legyen a felvevő zónája az érkező elemeknek – hangsúlyozta a politikus. A Jobbik speciális határegységek felállításával és tisztességes felszerelésével már a határon feltartóztatna az illegális bevándorlókat. A politikus hiányolta továbbá a kormányzat részéről a problémára megoldására kidolgozott általános cselekvési tervet is.

Debrecenben már hatalmas problémát okoznak

Az ország területén már így is számtalan menekülttábor működik, közülük a legtöbb gondot a Balassagyarmaton és Debrecenben található intézmények okozzák – mondta Kulcsár Gergely a Jobbik országgyűlési képviselője.

A cívis városban található menekülttáborral kapcsolatban, mint helyi lakos már maga is több alkalommal felszólalt a parlamentben. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, hogy nem kívánnak hazánk területén újabb menekülttábort felállítani. Ezzel szemben a politikus olyan dokumentumok birtokába jutott, melyekben a Belügyminisztérium menekülttábor és idegenrendészeti objektum létesítésére alkalmas térintésmentes területek átengedését kéri az önkormányzatoktól.

Kulcsár Gergely ezek után több kérdésre is választ vár a kormányzattól: Szeretné tudni, hogy hány menekülttábor megépítését tervezik még? Mely településeket szemelték ki ezek felállítására és az adófizetők pénzéből mekkora összeget kívánnak erre fordítani?

A Jobbik politikusa, miután saját maga is megtapasztalta, hogy milyen káros következményekkel jár a debreceni menekülttábor működése, több alkalommal javasolta annak zárttá nyilvánítását, ám a kormányzat részéről eddig mindig kitérő választ kapott felvetésére. Meglátása szerint a nyitott táborok közbiztonsági és közegészségügyi problémát is jelentenek.

alfahir.hu