A Jobbik Ifjúsági Tagozata 2016-ra meghirdette az önképzés évét, melyhez a különböző programokon keresztül a Jobbik Hajdú-Bihar megyei Ifjúsági Tagozata is csatlakozni fog az év során.

Az elnevezés egyik olvasata a tagságunknak szól: kormányzásra készülő párt utánpótlás-csapataként elengedhetetlen feladat önmagunk fejlesztése, készülnünk kell hazánk és a magyar emberek szolgálatára. Ugyanakkor az elnevezés általános üzenet minden magyar fiatal felé is, a tanulás, a tudás megszerzése állandóan változó világunkban folyamatos tevékenység kell, hogy legyen. Társadalmi szinten az önképzés egyúttal egyéni és nemzeti versenyképességünk, nemzetközileg pedig szellemi fölényünk biztosításának kulcsa.

A Jobbik IT hagyományosan, minden évben kiemel a sokszínű tevékenységéből egyet, és arra különös figyelmet fordít az adott évben. Így lett a tavalyi év az Önkéntesség éve, amikor is országosan, és itt helyben is végeztünk karitatív, jótékony munkát. Idén sem fejezzük be az ilyen jellegű munkát, de mellette hangsúlyosan fogunk az olyan eseményekre is koncentrálni, amelyek az önképzést segítik elő, ennek fontosságát tudatosítják, erre motiválnak minél több fiatalt.

A most meghirdetett Önképzés Éve alatt részben a már rendszeresen működő országos akciónk kiterjesztését, fejlesztését értjük. Az e célt szolgáló, meglévő belső programjaink, évenkénti vezetőképzőink és ismeretterjesztő kiadványaink – többek között a Magyar Ifjúsági Kódex és az Eszmék Könyve – ezt a célt szolgálták eddig is, ám az idei évben még több hasonló programmal és kezdeményezéssel fogunk megjelenni a nyilvánosság, különösen a magyar fiatalok előtt.

Molnár Gábor
a Hajdú-Bihar megyei Ifjúsági Tagozat elnöke
Jobbik Magyarországért Mozgalom