Staudt Gábor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az internetes N1 televízió honlapján megjelent iratokra hivatkozott, amelyek szerint az ügyészség lefoglalt egy levélrészletet, amelyet Vizoviczki László – feltételezése szerint – Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnökének írt.
Ebben az szerepelt, hogy a vállalkozó egy kampányban nyújtott támogatásért és nem kormánypárti politikusokat érintő bűnügyi információkért cserébe azt kérte, hogy szabadlábon védekezhessen – mondta Staudt Gábor.
Az ellenzéki politikus arra vár választ, hogy a felek ismerik-e egymást, milyen támogatásról, illetve milyen bűnügyi információkról lehet szó. Arra is kíváncsi, hogy utóbbival összefüggésben folyik-e eljárás. Staudt Gábor azt is felvetette, hogy a levél miért nem került a nyomozati iratok közé.
A levél valódiságát firtató kérdésre azt felelte: ha fiktív a dokumentum, akkor nyilvánosságra lehet hozni és meg lehet cáfolni.
Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált az – általa a “Jobbik lakájmédiájának” nevezett – N1tv online oldalán megjelent hírre. A pártigazgató leszögezte: az ügyben semmilyen rejtegetni valója nincs, ezért a levelet a nyomozás elősegítésének az érdekében 24 órán belül átadta a bűnüldözési szerveknek.
(MTI)