Szerinte Polt Péter legfőbb ügyész elmúlt nyolc évi tevékenysége alapján mindenkit megdöbbentett, hogy megvádolták Simonka György fideszes képviselőt.
“Száz és száz ilyen ügy van a Fidesznél, száz és száz ilyen ügyben tett a Jobbik is az elmúlt nyolc évben feljelentést” – jelentette ki, hozzátéve, az ügyészség igyekezett eltussolni azokat az eseteket, ahol kormánypárti érdekeltséget vélt felfedezni.
Lehetséges magyarázatként említette: a kormánypártnak és a miniszterelnöknek hivatkozási alapra volt szüksége az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója előtt, hogy Magyarországon üldözik a korrupciót, vagy arra, hogy nincsen szükség az Európai Ügyészséghez csatlakozásra, hiszen a problémák idehaza is kezelhetőek.
Legnyomósabbnak indokként azt említette, hogy a költségvetés – a Jobbik szerint – súlyoshiányát próbálják kezelni. Megjegyezte: a büdzsé problémáját az okozza, hogy Brüsszelben számos magyarországi számlát nem fogadnak be, mondván, mivel szerintük “alig van szabályosan megvalósított pályázat Magyarországon”, és azokban is túl sok a korrupciógyanús ügy.
A pártja állítólagos “fekete pénzeire” vonatkozó kérdésre Szilágyi György közölte: a felvetésre pénteken induló, Rágalominfó című sajtótájékoztató-sorozatukon válaszolnak, amely a saját témáiktól eltérő kérdések megválaszolására szolgál.
(MTI)