A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen rendet a Ferihegyi repülőtéren, és vizsgálja felül a repülőtér privatizációját – jelentette ki Szilágyi György szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: a kormánynak ki kell kényszerítenie a tulajdonostól a szerződésben vállalt kötelezettségeit, vagyis az előírt fejlesztéseket, vagy érvényesítenie kell a lehetséges szankciókat.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a “nemzetbiztonsági kockázatot jelentő tulajdonosi szerkezetben” változásokat érjen el és a magyar állam minél nagyobb súllyal legyen jelen a Budapest Airport (BA) Zrt.-ben – tette hozzá.

Szilágyi György elsősorban a magyar soros uniós elnökségre való ferihegyi felkészületlenséggel indokolta a követeléseiket. Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy egy ilyen fontos időszakban rendszeresen több órát kell várni a repülőtéren az utasoknak a biztonsági átvizsgálásra, hogy egy postai logisztikai központban alakítják ki a VIP várót a fontos külföldi uniós vendégek számára, illetve, hogy ha egy külföldi utas nem a megfelelő taxiba száll, akkor gyakorlatilag ki sem tud szállni a repülőtéren az autóból.

A Jobbik szerint kérdés, hogy a lassan egy éve hatalmon lévő Fidesz vezette kormány miért nem tesz semmit a reptér privatizációjakor szerződésben vállalt feltételek érvényesítése és a “siralmas és lehangoló helyzet” megváltoztatása érdekében.

jobbik.hu