Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt képviselőjelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az 500 ágyas, 60 millió euróba kerülő központra az előző kormány írt alá szerződést 2009-ban, az azóta eltelt időben azonban az ázsiai ország GDP-je a kétszeresére nőtt, míg a magyar romlott.
Felvetette, hogy miért van szükség a segélyre. A politikus szerint az összeg 273 ezer ember éves egészségügyi ellátásának költsége, illetve abból az összes hiányzó diagnosztikai eszközt meg lehetne vásárolni egy év alatt.
Mint mondta, Magyarországon az unióhoz képest 60-70 százalékkal többen halnak meg daganatos betegségekben, továbbá a forrásokat lehetne a Szent János Kórház “áldatlan állapotainak felszámolására” is fordítani.
Varga-Damm Andrea közölte: reméli, hogy a kormány nem illegális jövedelmek eltüntetésének terepeként tekint Vietnamra.
A politikus a tájékoztató után egy újságírói kérdésre jogszerűnek nevezte, hogy a Jobbik 1100 plakáthelyet vásárolt meg és indifferensnek nevezte, hogy melyik cégektől vették azokat.
Vitatta, hogy 1 milliárd forint lenne a felületek piaci értéke, szerinte ezt majd akkor lehet megtudni, ha az Állami Számvevőszék kikéri a dokumentumokat.
Arra pedig, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint Nagy Ajtony Csaba magánszemély rendelte meg az eltávolított plakátokat, azt felelte: majd ha írásos dokumentumot lát erről, akkor tud válaszolni.
A képviselőjelöltet megkérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint Simicska Lajos amerikai befektetőkkel tárgyal cégeiről. Varga-Damm Andrea azt válaszolta: nem tud erről, a nagyvállalkozó nem osztja meg vele az üzleti dolgait.
(MTI)