Megjegyezte: az utóbbi időben “bámulatos együttállás” valósult meg, aminek eredményeként önkéntesek, civil jogvédők, az alternatív média szereplői és politikusok közös fellépésének eredményeként a végrehajtók egy része visszavonul, “saját maga hozza meg azt a döntést, hogy a jogsértésektől hemzsegő visszásságokat nem folytatja”, így több esetben sikerült időlegesen elkerülni kilakoltatásokat.
Orbán Viktor és csapata egójára apellálunk – jelentette ki az ellenzéki politikus, aki szerint a “további ellenzéki sikerek megakadályozása érdekében” meg fogják hirdetni a téli kilakoltatási moratórium előbbre hozatalát.
Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője arról beszélt, nem értelmeznie kellene a Kúriának az Európai Bíróság devizahiteles-döntését, hanem hagynia, hogy a független bíróság értelmezze, alkalmazza azt.
Hozzátette, “nem tud nem igazat adni az adósnak” a bíróság; ha szó szerint veszi az uniós testület döntését, tisztességtelennek mondja ki az árfolyamkockázat ilyen kikötését.
(MTI)