A Jobbik parlamenti frakciójának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Fidesz alelnökének korábbi sajtótájékoztatójára reagáltak. Németh Szilárd közölte: a Fidesz-KDNP-frakció egyetért a kormánnyal abban, hogy a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, “ebben nem kötünk senkivel semmilyen kompromisszumot”, ebből nem lehet pártpolitikai kérdést csinálni. A kormánynak fenn kell tartania az eredeti javaslatát – hangoztatta, utalva a kabinet alkotmánymódosítási tervezetére, amely alapján önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet.
A Jobbik közleményében úgy fogalmaztak, hogy az emberek ugyanúgy félnek Orbán Viktor hatalmi tébolyától, mint a terroristáktól. “Úgy látszik, hogy a Fidesz még mindig képtelen belenyugodni kétharmados többségének elvesztésébe” – írták, hozzátéve: a nagyobbik kormánypártnak ideje lenne tudomásul vennie, hogy az alaptörvény módosításához többpárti konszenzus szükséges.
“Továbbra sem tudjuk, hogy melyik a Fidesz valódi arca: Gulyás Gergely alelnök és Halász János frakciószóvivő tárgyalásokra nyitott hozzáállása, vagy Németh Szilárd konszenzusképtelen elzárkózása” – jegyezték meg.
A Jobbik szerint a Fidesz félelmekre alapozott hatalmi túlterjeszkedése és a baloldal terrorveszélyt bagatellizáló, felelőtlen hozzáállása között ők képviselik a józan, felelős hozzáállást. Ennek megfelelően, olyan konstruktív javaslatokat tettek le az asztalra, amelyek mind a terrorizmus elleni hatékony fellépést lehetővé teszik, mind a kormányzat hatalmának túlterjeszkedését megakadályozzák – írták.
“A magyar emberek biztonságát épp Németh Szilárd csökönyös hozzáállása teszi kockára” – olvasható a közleményben.
(MTI)