Arra kérünk minden egyes választót, hogy vasárnap menjen el szavazni, hiszen nem tét nélküli választásról van szó, mindenki szavazata számít – hívta fel a figyelmet mai, kampányzáró sajtótájékoztatóján Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni polgármesterjelöltje.

Kőszeghy tájékoztatója első részében megköszönte jelölttársainak, a Jobbik aktivistáinak, valamint a sajtó képviselőinek az elmúlt időszakban végzett munkát, majd a választókhoz szólt. Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek unják már a kampányokat, hiszen idén ez már a harmadik, de arra kérünk mégis minden egyes választót, hogy vasárnap menjen el szavazni, hiszen nem tét nélküli választásról van szó, mindenki szavazata számít – húzta alá a polgármesterjelölt.

Majd emlékeztetett: négy évvel ezelőtt a debreceni választópolgárok egyharmada szavazott a helyhatósági választás során, rendkívül alacsony volt a részvétel. Kósa Lajosra mindössze 36 ezer ember adta le a voksát, ezer szavazattal pedig már képviselői helyet lehetett nyerni. Így folytatta: abban biztosak vagyunk, hogy ismét a második erő leszünk Debrecenben, és bízunk abban is, hogy minél több egyéni körzetet meg tudunk nyerni, de ehhez kérjük a választók aktivitását és támogató szavazatát is.

A Jobbik polgármesterjelöltje a tegnapi nap során kiadott sajtóközleménye kapcsán is megszólalt: a napokban Kósa Lajos feleségének egyik ingatlana került az érdeklődés középpontjába, hiszen mint kiderült a fideszes politikus neje egy budapesti 100 millió forint értékű lakás boldog tulajdonosa. Hozzátette: a Jobbik nem szereti az ilyen meglepetéseket, ezért arra kérünk minden polgármesterjelöltet, hogy ahogyan a tegnapi nap során én magam is megtettem, a választás napjáig ők is hozzák nyilvánosságra a saját és családtagjaik ingatlanainak és nagy értékű ingóságainak listáját.

Végül fölhívta a figyelmet: a Jobbik október 10-én, 17:30 órai kezdettel tartja kampányzáró rendezvényét Debrecen főterén, ahol az országos népszerűségnek örvendő Ismerős Arcok is koncertet ad. Szeretettel várunk minden kedves választópolgárt pártállástól függetlenül nagyszabású rendezvényünkre – zárta tájékoztatóját Kőszeghy Csanád Ábel.

Deczki Anna – szebbjovo.hu