Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy összegyűlt a szükséges számú aláírás egy parlamenti vizsgálóbizottság felállításához, azonban kétségesnek tartja, hogy a kormánypárti politikusok támogatják-e egy rendkívüli testületi ülésen a tárgysorozatba vételt. Másik megoldásként hivatkozott arra, hogy a kijelölt bizottság – amely valószínűleg az igazságügyi lenne – elnöke kezdeményez rendkívüli ülést. Hozzátette: az igazságügyi bizottság elnöke, Rubovszky György (KDNP) a vádak alapján érintettje lehet az ügynek, ugyanis – mint mondta – a nyomott értékbecslést végző cég tulajdonosa, és külsős szakértőként dolgozott az V. kerület elidegenítési bizottságának.
A jobbikos politikus azt mondta: “szinte maffiavádak” hangzottak el Portik Tamás volt Energol-vezető bírósági vallomásában, amelyben arról beszélt, hogy a kormány egyik minisztere “kétes elemekkel összefogva”, nyomott áron értékesítette a közvagyont.
Később napvilágot látott, hogy ügyvédje tanácsára Rogán Antal feljelenti Portik Tamást hamis tanúzásért.
Szilágyi Györgyöt kérdezték arról is, hogy kedden képsorozat jelent meg Volner Jánosról, a Jobbik alelnökéről egy ismeretlen nő társaságában egy kietlen területen. Azt felelte: nem érdekli képviselőtársa magánélete, és lejáratókampánynak minősítette az esetet.
Volner János előző nap azt nyilatkozta az ügyben: több hete felfigyelt arra, hogy követik őt, emiatt bejelentést tettek az Alkotmányvédelmi Hivatalnál. A képek tartalmát nem kívánta kommentálni.
(MTI)