Az ellenzéki párt parlamenti frakciója ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet konyhájának nyílt napján, szerdán azt mondta, az egészséges ételeket is el lehet készíteni kreatívan és finoman.
A Jobbik szerint az államtitkár még nem tart ott, hogy “a gyermekek ízlelőbimbói” felett is hatalmat gyakorolhasson, és az ételek nem attól lesznek ehetőek, hogy azt a Fidesz megszavazza. Tapasztalataik szerint a közétkeztetésről szóló új rendelet hatályba lépése óta a tanintézmények kérik a szülőket, hogy küldjenek be mézet, lekvárt, sót, így téve részben ehetőbbé az ehetetlen ételeket.
Szeptember 1-jén lépett hatályba az új közétkeztetési rendelet, amely részletesen szabályozza a menzákon, valamint a kórházakban adható ételek összetételét és elkészítésének szabályait. A rendelet értelmében tilos a többi között szénsavas vagy cukrozott üdítőitalt, valamint magas zsírtartalmú húskészítményt felszolgálni, és nem lehet sótartalmú ételport, leveskockát, ételízesítő krémeket felhasználni.
(MTI)