Az ellenzéki párt ezt a Magyar Idők azon cikkére reagálva közölte az MTI-vel, amelyben azt írták, közösség tagja elleni erőszak bűntettével is vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azokat a fiatalokat, akik közül többen is a leginkább szélsőséges, rasszista megnyilvánulásairól ismertté vált Betyársereg tagjaiként 2015-ben hónapokon át folyamatosan zaklatták és fenyegették egy roma család tagjait Szúcson – írta hírportálján a Magyar Idők kedden.
A napilap szerint a Heves megyei főügyész közleménye ugyan nem nevezte meg a vádlottakat, de közülük ketten Sneider Tamás Jobbik-alelnök fiai.
A Jobbik a hírre reagálva azt közölte, Sneider Tamás fiai, vagy jogi képviselőjük nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést, ezért felmerül a kérdés, hogy az ügyészség milyen alapon ad ki személyes információkat magánszemélyekről, milyen alapon hoznak szinte már ítéletet az ügyben? Az alelnök hozzátette: a “Fidesz által megszállt” állami intézmények, már a jogállamiság látszatára sem adnak. Szánalmas lelkiállapotban lehetnek az adventi várakozásban a Fidesz “bértollnokai”, akik ahelyett hogy békét, szeretetet és meghittséget közvetítenének, politikai megrendelésre “nekiestek a családomnak” – fogalmazott a Jobbik alelnöke.
(MTI)