Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet legfrissebb számára hivatkozva elmondta: a letelepedési kötvények most már nemcsak korrupciógyanúsak, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is rejtenek, mivel a lap információi szerint elítélt külföldi bűnözők is bejuthattak azzal Magyarországra, illetve az Európai Unió más tagállamaiba.
A letelepedési kötvényekkel több mint 100 milliárd forintos bevételhez jutottak az azzal kereskedő, többségében offshore hátterű cégek, miközben a magyar gazdaságnak ebből nem született előnye – fejtette ki a Jobbik politikusa. A kötvények “bombaüzletet” jelentenek “mindenkinek, aki benne van, csak a magyar államnak és az adófizetőknek nem, ahogy az lenni szokott” – mondta.
Staudt Gábor úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet információi alapján a “fideszes kapzsiság” most már az állam biztonságát is veszélyezteti, hiszen, ha bűnözők juthattak letelepedési engedélyhez, akkor nem kizárt, hogy terroristák is vásároltak a kötvényből.
A Jobbik ezért követeli, hogy a korábbiaknál hatékonyabban vizsgálják át a már kiadott engedélyek birtokosait – mondta az ellenzéki párt képviselője, aki szerint a vizsgálat után meg kell majd szüntetni a letelepedési kötvényeket.
(MTI)