Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője a népesség aggasztó fogyásáról tartott sajtótájékoztatót Budapesten. A képviselő felvázolta a jelenlegi népességi helyzetet: 1989 óta 358 ezer magyarral lett kevesebb Magyarországon, egyúttal bejelentette: a Jobbik népesedési vitanapot kezdeményez.

Hangsúlyozta: nincs az a háború, amely a népesség ilyen drasztikus visszaesését idézné elő. Ez a szomorú tény rányomta pecsétjét az ország gazdaságára is. Míg a válások száma megduplázódott, a házasságkötések száma csaknem felére esett vissza, ugyanakkor a ’89-es kétszázezer bűncselekményre ma négyszázezer jut.

Ezt a romboló folyamatot mindenképp meg kell fordítani, a gyermekvállalást kedvezővé kell tenni, és ismét vissza kell térni a 3-4 gyermeket nevelő család modelljéhez- hangsúlyozta a képviselő.

A Jobbik programja szerint a három gyermeket nevelő család lényegében adómentességet élvezne. A Jobbik képviselője kiemelte, pártja maximálisan támogatja a főállású anyaság bevezetését. Erre a támogatásra az válna jogosulttá, aki gyermeke megszületése előtt meghatározott idejű munkaviszonnyal rendelkezett, és a legkisebb gyermek 8 éves koráig járna.

jobbik.hu