A népszavazás minden idők legdrágább közvélemény-kutatása volt, de világossá vált belőle, hogy a magyar emberek elutasítják a migráció minden fajtáját – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Kulcsár Gergely

Kulcsár Gergely

A helyzet teljesen egyszerű és világos, Orbán Viktornak el kell döntenie, mi a fontosabb a gazdag migránsok piszkos pénze vagy az ország valódi biztonsága – hangsúlyozta Kulcsár Gergely, majd hozzátette: a Jobbik nem támasztott újabb feltételt, hanem ragaszkodott korábbi álláspontjához, melyet Alaptörvény-módosító javaslatunkban is megfogalmaztunk, azaz a betelepítés minden formáját – függetlenül annak jogcímétől – ki kívánjuk zárni.

A jobbikos honatya elmondta: az Orbán Viktornak felvetett tisztázó javaslatot Vona Gábor terjesztette be, amely egybeesik az érvénytelen népszavazáson részt vevő magyar emberek 98 százalékának akaratával. Vona Gábor javaslatát a Jobbik frakciója és elnöksége is egyhangúlag támogatta – közölte, majd kitért rá: indítványunk minden migráns letelepítését kizárja, a gazdag migránst és a szegény migránst egyaránt. A képviselő úgy véli: a magyar emberek nem kérnek a kerítésen átmászó szegény terroristából, de a repülőn érkező gazdag terroristákból sem.

Ugyanígy nem akarják az emberek Kulcsár Gergely szerint „sem a Jean-Claude Juncker által kezdeményezett letelepítést, sem Rogán Antal és Habony Árpád korrupciós, offshore mutyival átszőtt letelepedési bizniszét”. Magyarország megvédéséhez a letelepedés minden formáját ki kell zárni, a teljes védelemhez el kell törölni az eddig is több ezer kétes hátterű idegent Magyarországra csábító letelepedési kötvényt – szögezte le Kulcsár Gergely.
A Jobbik az egyetlen politikai erő a parlamentben, amely a népszavazáson a kvóták ellen szavazó 3,4 millió szavazó álláspontját képviseli, míg a Fidesz csak abban az esetben, amennyiben az nem ütközik saját, személyes anyagi érdekükkel, piszkos pénzükkel – hívta fel a figyelmet. Mi elvhűen tartjuk magunkat következetes álláspontunkhoz, amit a végsőkig védeni fogunk a Fidesz megalkuvó álláspontjával szemben – fűzte hozzá.

A letelepedési kötvény ellen több tucatnyi alkalommal felemeltük a hangunkat, sőt parlamenti vizsgálóbizottságot is kezdeményeztünk 2016 márciusában, ám az Országgyűlés fideszes többsége ezt is megakadályozta – zárta végül.

szebbjovo.hu