A Jobbik debreceni polgármester-jelöltje csalódásként élte meg, hogy a Fidesz újra a magát valamiképpen pozícionálni akaró Kósa Lajost indítja Debrecen város polgármester-jelöltjének. Nem ijed meg azonban ellenfelétől, hiszen jól átgondolt, szilárd elképzelésekkel és hiteles, az átlagember számára is előnyös változást hozó programmal áll a debreceni választópolgárok elé.

Ágoston Tibor szerint Kósa Lajos mára olyan öncélú politikussá züllött, aki egyéni érdekei miatt saját pártjától is függetlenítette magát. Aki feltehetően csak sértettségében jelölteti magát újra polgármesternek, hiszen Budapesten nem kapott számára kielégítő pozíciót. Aki semmibe véve a hétköznapi átlagember sorsát és mindennapi küzdelmeit, egyetlen mondatával óriási kárt okozott magyar családok tízezreinek. Ennek az embernek nem fontos a bajbajutott hitelkárosultak keserves élete, a minimálbérből tengődők jövője, és mit sem törődik a kilátástalanságukból ki nem látó hétköznapi emberek létfenntartási gondjaival.

Kósa Lajos ugyanakkor a városvezetésben is hatalmas problémákat generált az elmúlt évek alatt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy korábban felkínálta egy párttársának a polgármesteri pozícióért való indulás lehetőségét, s ez a párttárs úgy nyilatkozott, hogy „nem hajlandó átvenni ezt a szemétdombot”.

Van azonban választási lehetősége Debrecen polgárainak. A Jobbik jelöltje határozott és céltudatos programmal készül a lakosság életminőségének jelentős javítására, a város élhetőbbé tételére.

Ágoston Tibor kiemelten fontos területnek tartja Debrecen cívisváros jellegét megőrizni és annak éltető gyökereit megóvni. Elengedhetetlen ehhez a multinacionális cégek térhódításának megállítása is, valamint a maffiaszerű politikai összefonódásokból születő plázaszerű építménykomplexumok megépülésének megakadályozása is. Sürgető azonban ehhez a feladathoz a rég halogatott elkerülő körgyűrű megépítése és természeti kincseink védelme is.

Nem elhanyagolható a szándékosan lepusztított Nagyerdei Strandfürdő fejlesztési tervének górcső alá vétele sem. Miközben híres szállodák mennek tönkre a városban, a Nagyerdőn újabb hotelek építésén és az átlagkeresetből élőknek megfizethetetlen szolgáltatások megalkotásán fáradoznak egyes vállalkozók. Ésszerű beruházások és a mindenki számára elérhető kikapcsolódás lehetőségének megteremtése helyett pénzszagú és természetromboló, egy szűk elitréteget kiszolgáló innováción dolgoznak a befektetők, városatyáink áldásával.

Nem hagyható tovább figyelmen kívül a városban burjánzó lelki környezetszennyezés sem.

Ágoston Tibor, a Jobbik Egyházügyi Kabinetének megyei vezetője, a tévútra tért, súlyos mentális problémákkal küszködők egészséges lelkületének helyreállítását is megcélozta. Szándéka az igehirdetések valódi tartalommal való megtöltésére való felhívás, olyan igehirdetésre, amely nem csupán az öregedő társadalmi réteget szólítja meg, hanem fiataljaink lelkületét is egészséges mederben képes tartani.

Álláspontja szerint felülvizsgálatra szorulnak azok az egyházak, melyek előítéletekkel fordulnak a nemzetben gondolkodó, radikális változtatásokat követelő csoportosulások felé, és nem látják el nemzetépítő feladatukat. Meg kell akadályozni ugyanakkor azt is, hogy az egyház üzleti vállalkozások színtere legyen. Nyilvánosságra kell hozni a múltbeli, egyházakat és közösségeket bomlasztó, áldatlan és pusztító tevékenységeket végzők névsorát is. Ágoston Tibor ezzel egyidejűleg szükségét érzi a lelkészek politikai szerepvállalásának visszaállítását, a nemzet felemelkedéséért tenni akarók hatáskörének bővítését.

szebbjovo.hu