Vona Gábor keddi évértékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, a pártoknak és a választóknak három szavazást kellett “kibírniuk”, ezért volt politikailag fárasztó az év.
Az ország szempontjából azért volt eredménytelen és kudarcos, mert a kormánynak nem sikerült a legsúlyosabb problémákat megoldani – jelentette ki.
Kifejtette: bár a Fidesz három választást is megnyert, helyzete azonban nagyban hasonlít az MSZP 2006-os állapotához: a sikerszéria néhány hét alatt összeomlott, olyan válságba került és juttatta az országot, amely a bukását fogja jelenteni. Szerinte a baloldal alkalmatlan a kormányzásra, a Jobbik támogatottságban, morálban és programban is a baloldal fölé nőtt.
Vona Gábor az ország helyzetével kapcsolatban hat olyan fő problémát említett, amelyeket nem sikerült megoldani: a munkahelyteremtést, az elvándorlást, a szociális problémákat, a korrupciót, a közbiztonságot, illetve a külpolitikai helyzetet. Utóbbival kapcsolatban jelezte: az 2015 egyik nagy problémája lehet.
A következő évvel kapcsolatban A Jobbik elnöke azt mondta: folytatják a kormányzásra való felkészülést, és azon lesznek, hogy a kormány politikája ellen tüntetőknek reális és hiteles programot tudjanak nyújtani.
(FOTÓ)
(MTI)