Mirkóczki Ádám szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: ha mégis van ilyen vizsgálat, akkor azt kívánja, hogy eredményes legyen. Legjobb tudomása szerint Kovács Béla vagy más EP-képviselőjük semmiféle visszaélést nem követett el – tette hozzá.
“Ha bebizonyosodik, hogy valami mégsem stimmelt, és valami szabályszegés történt”, akkor a törvény ereje sújtson le az érintett politikusra – fogalmazott Mirkóczki Ádám.
Utalva az MSZP ezt érintő bírálatára, megjegyezte: az MSZP foglalkozzon saját magával, például azzal, hogy Szanyi Tibor egyik rokonát vitte ki munkatársnak, hogy “hadd maradjon családban a közpénz”.
Arra a kérdésre, hogy előfordulhatott-e, hogy Kovács Béla Brüsszelben jelentette be munkatársát, aki közben Budapesten volt, azt felelte: nem ismeri, hogy az EP-képviselők hogyan kötelesek bejelenteni munkatársaikat, de bevett dolog, hogy egyesek az anyaországban, mások Brüsszelben vagy Strasbourgban végzik munkájukat, így nem tudja, mi a jogellenes ebben.
Az Origo előzőleg arról írt, hogy vizsgálatot indított az OLAF Kovács Béla jelenlegi és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő ellen. A hírportál azt írta: alkalmazottakkal és látogatókkal kapcsolatos visszaélésekkel, csalással gyanúsítják őket.
(MTI)