Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, elsősorban az MSZP-nek és a Fidesznek kell szégyellnie magát 1956 hősei előtt, mivel “kéz a kézben a mai napig mindent megtesznek”, hogy soha ne kerüljenek nyilvánosságra az ügynöklisták.
A Jobbik politikusa szerint a kormány hiába rendez “fényűző megemlékezéseket súlyos milliárdokért”, igazi hazafiságát azzal bizonyíthatná, ha október 23-ig hozzájárulna a teljes állambiztonsági múlt feltárásához, amivel kiderülhetne, kik voltak az előző rendszer fenntartói, és kik tudták átmenteni akkori politikai és gazdasági hatalmukat.
“Legyenek egyszer az életben méltók 1956 szelleméhez!” – üzent a kormányoldalnak Mirkóczki Ádám, megjegyezve, pártját nem kíván tekintettel lenni a korábbi rendszer tetteseinek emberi jogaira.
A Jobbik szóvivője az elmúlt napokban nyilvánosságra került pedofilgyanús ügyekre vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, apaként felakasztaná az ilyen cselekmények elkövetőit, a Jobbik hivatalos álláspontja ugyanakkor továbbra is a kémiai kasztráció lehetőségének megteremtése, ami megakadályozná az elkövetők visszaesését.
(MTI)