A Jobbik örömmel vette tudomásul, hogy az Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség vádiratot nyújtott be Biszku Béla ellen a nemzetiszocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntette miatt – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Szilágyi György, aki a vádemelést eredményező feljelentést tette.

Hangsúlyozta: remélik, hogy nem felfüggesztett, hanem letöltendő börtönbüntetést kap Biszku Béla. Az 1956-utáni pártállami rendszer belügyminisztere ellen egy tavaly augusztus 4-i televíziós műsorban elhangzottak miatt tett vádemelési javaslatot az ügyészség, mert a műsorban Biszku nagy nyilvánosság előtt a kommunista rendszer bűneit jelentéktelen színben tűntette fel. Szilágyi György kiemelte: az 1956-os forradalom utáni “megtorlásokat irányító” Biszku Bélának “nem azért kellene bűnhődnie, amit mondott, hanem amit tett, hiszen 1956 után több ezer családot tett tönkre azzal, hogy több száz embert megkínoztatott, vagy megöletett”. A Jobbik nem tett le arról, hogy olyan törvényeket nyújtson be és fogadtasson el az Országgyűléssel, amelyek megalapozhatják az 1956-os bűnöket elkövető emberek megbüntetését – mondta.

Szilágyi György tavaly augusztus 6-án jelentette be, hogy a Jobbik feljelenti Biszku Bélát. Akkor elmondta, véleménye szerint a volt belügyminiszter bűncselekményt követett el azzal, hogy a Duna Televízió két nappal azelőtti esti műsorában ellenforradalomnak minősítette az 1956-os forradalmat, valamint igazságosnak és jogszerűnek tüntette fel a megtorlások idején lefolytatott koncepciós büntetőeljárásokat, így a meghozott halálos
ítéleteket.

jobbik.hu