Közleményben tiltakozik a Jobbik a Veszprémi Városi Bíróság döntése ellen, amely elrendelte Bakonyi Zoltánnak, a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. vezérigazgatójának azonnali szabadlábra helyezését.

Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő szerint a vizsgálat lefolytatásáig nem csak Bakonyi Zoltánnak, hanem a katasztrófáért jelentős felelősséggel tartozó többi cégvezetőnek is előzetesben kéne lennie, magánvagyonukat pedig már korábban zárolni kellett volna a hatóságoknak.

A párt szerdán kiadott közleményében leszögezi: kész megadni minden segítséget az olyan jogszabály-módosítások érdekében, amely kizárja, hogy a kilenc ember halálát okozó, több száz család életét, valamint a környezetet tönkretevő katasztrófa valódi felelősei kimenthessék magánvagyonukat és sztárügyvédeik segítségével már a vizsgálat kezdetekor szabadlábra kerüljenek

Szerdai közleményében Kepli Lajos emlékeztet: az utóbbi években egyeseket politikai okokból hetekig, hónapokig tartottak előzetes letartóztatásban, de a legkisebb súlyú bűncselekménnyel gyanúsított személyekkel szemben is szigorúbban járnak el.

A Jobbik ezúttal üzeni: a felelősségre vonást sem az iszapkatasztrófa felelősei, sem a rablóprivatizáció haszonélvezői, a húsz éven keresztül szabadon garázdálkodó oligarchák nem kerülhetik el.

jobbik.hu