Ezt Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője közölte kedden az MTI-vel, miután Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke napközben bejelentette, visszafizette azt a hárommillió forintot, amelyet devizahitelének végtörlesztésére vett fel a paralimpikonoknak juttatott szponzori pénzekből.
A jobbikos képviselő úgy fogalmazott, nem lehet lezártnak tekinteni a paralimpiai bizottság botrányát.
Kérdéses például, hogy Gömöri Zsolt miként tudta visszafizetni ezt az összeget, továbbá az is, hogy miként lehetett jogszerű a kifizetés, ha a bizottság közgyűlése nem határozott róla – mondta. Az ellenzéki politikus szerint az utóbbi kérdést az ügyészségnek is vizsgálnia kellene.
A Jobbik felszólította a kormányt, hogy tegyen meg mindent az alkalmatlanná vált paralimpiai vezetők lemondásáért, helyüket pedig olyanok vegyék át, akik valóban a sportolók érdekében dolgoznak.
Szilágyi György megjegyezte azt is, hogy pártja ismét az Országgyűlés elé terjeszti azon javaslatát, amely kizárná a politikusokat a magyar sportélet vezetéséből.
Gömöri Zsolt kedden jelentette be: visszafizette a devizahitelének végtörlesztésére felvett hárommillió forintos támogatást a Magyar Paralimpiai Bizottságnak. A sportvezető közölte: annak ellenére döntött így, hogy szerinte 2012-ben jogszerűen vette fel a vissza nem térítendő támogatást, hiszen ez a lehetőség akkor minden köztisztviselőt megilletett.
Korábban kiderült, hogy a paralimpiai bizottság elnöksége 2012-ben Deutsch Tamásnak, a szervezet alelnökének javaslatára ítélte meg Gömöri Zsoltnak a vissza nem térítendő támogatást. Az ügy kipattanása után az MSZP és a Jobbik is lemondásra szólította fel a bizottság teljes elnökségét.
(MTI)