Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Fidesz alelnökének korábbi sajtótájékoztatójára reagált. Németh Szilárd kijelentette: az alaptörvényt úgy kell módosítani, hogy a magyar családok biztonságának szempontja a lehető legjobban érvényesüljön, ebben a kérdésben a Fidesz nem köt kompromisszumot. Emlékeztetett, hogy a kormány alaptörvény-módosítási tervezete alapján önálló tényállás lenne az alkotmányban a terrorveszélyhelyzet.
Mirkóczki Ádám azt írta, hogy a magyar emberek nemcsak a terrorizmus veszélyétől félnek, hanem Orbán Viktor hatalmi tébolyától is. “A Jobbik egy józan és felelős álláspontot képvisel a Fidesz félelmekre alapozott hatalmi túlterjeszkedése és a baloldal terrorveszélyt bagatellizáló, felelőtlen hozzáállása között” – tette hozzá.
Felidézte, hogy pénteken Gulyás Gergely Fidesz-alelnök, szombaton pedig Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője jelentette ki, hogy pártjuk készen áll az egyeztetésre. Ma viszont Németh Szilárd határozottan elutasított bármiféle tárgyalást – hangsúlyozta.
Úgy fogalmazott: Németh Szilárd szavai után világos, hogy Gulyás Gergely és Halász János egyeztetésre vonatkozó kijelentése csak látszat, a nagyobbik kormánypártnak esze ágában sincs ésszerűvé tenni indítványát, és megóvni a magyar családokat. “A Fidesz csökönyössége szembemegy a magyar családok érdekeivel” – olvasható a közleményben.
(MTI)