Az ellenzéki párt arra reagált, hogy az Origo hírportál szerdai cikkében bizonyítékokat gyűjtött össze a Jobbik és Simicska Lajos nagyvállalkozó együttműködéséről annak apropóján, hogy hétfőn a parlamentben Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Vona Gábor Jobbik-elnök napirend előtti felszólalására válaszolva azt mondta: a Jobbiknak “új gazdája van”, egy magyar földesúr, aki médiavállalkozó is.
A Jobbik erre reagálva az MTI-nek szerdán küldött közleményben azt írta: ez a “földesúr és médiamogul” hétfőn életnagyságban jelent meg az Országgyűlés ülésén.
Hozzátették: a párt vezetői és a hozzá köthető szervezetek pedig Soros György pénzén váltak a közélet meghatározó részévé: Orbán Viktor, Deutsch Tamás, Szájer József, Németh Zsolt, Stumpf István, Cséfalvay Zoltán, Pálinkás József, Áder János, Kövér László, továbbá a Bibó István Szakkollégium, a Századvég Politikai Főiskola, több Fidesz-alapszervezet, a Demokrata című lap, a Századvég Kiadó, a Fekete Doboz Alapítvány.
Szerintük nem csoda, ha “ezért hálából” 2014-2016 között a magyar kormány a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból több mint 200 millió forinttal támogatott “migránssegítő szervezeteket”.
(MTI)