Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány rengeteg forrást költött a falusi turizmusra, azonban számos visszaélés is történhetett.
Példaként említette az izsáki és szuhai vendégházat, kifejtve: a támogatásokat a pályázók maguk használták fel és nem működtették fogadóként a létesítményeket.
A jobbikos politikus azt is bírálta, hogy Hatvan térségében több fejlesztést Szabó Zsolt, a nemzeti fejlesztési tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának sógora nyert el. Emiatt azt javasolta, hogy a képviselőket ciklus elején és végén is vessék alá vagyonosodási vizsgálatnak, s az terjedjen ki a rokonságra is.
Sneider Tamás szerint vizsgálni kell, mennyire voltak hatékonyak a beruházások és volt-e korrupció.
Egyúttal kifogásolta az 1,8 milliárd forint értékű erdőteleki kastélyfelújítást is. Bírálatát azzal magyarázta, hogy a teleülésen ezer nyugdíjas és ezer fős cigányság él, a rekonstrukció helyett idősotthont kellene építeni vagy olyan munkahelyeket teremteni, amelyek kitörési pontot jelenthetnek.
(MTI)