Volner János, a párt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormánypárt költése büntetőjogi kategóriába tartozik, és amivel vádaskodott, azt maga követte el.
Azt mondta: kiderült, hogy a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. nem számlázott a Fidesznek kampányköltést, tehát a párt 2010-es kampánya teljesen ingyen volt. Ez felveti a tiltott pártfinanszírozás és az adócsalás gyanúját – vélekedett Volner János.
A jobbikos politikus szerint a vizsgálóbizottságnak minden részletet fel kellene tárnia, köztük azt, hogy mekkora kár érte az adófizetőket, mit akartak eltitkolni az Állami Számvevőszék előtt, kitől és mekkora támogatást kaptak, és ez befolyásolhatta-e a 2010-es választásokat.
A frakcióvezetőt kérdezték a Jobbik idei plakátkiadásairól is. Azt felelte: a több mint 2100 plakát esetében természetes, hogy nem listaáron hirdettek, hanem mennyiségi kedvezményt vettek igénybe.
Szerinte áron alul a Fidesz vásárolt plakáthelyeket, és voltak olyan Simicska Lajoshoz köthető vállalkozások, amelyek egyáltalán nem számláztak ki költést.
Faggatták a Jobbik vezető politikusainak nyugdíjasokra vonatkozó mondatairól is. Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a kijelentésekkel, válaszul az M1 közszolgálatiságát kérdőjelezte meg és azt kérte, fejezzék be a nyugdíjasok hergelését és a közhangulat “eldurvítását”.
Mint fogalmazott, bízik abban, hogy nem történik egyetlen kampányeseményen sem olyan, hogy “a Fidesz különböző hívei ököllel, esernyővel nekiesnek a másképp gondolkodó embereknek”.
(MTI)