A Kelet legnagyobb nyári fesztiválján tíz élőzenei színpad, számos kulturális attrakció, természetközeli helyszín és városi komfort vár mindenkit a Nagyerdei Parkban. A Campus Fesztivál idén július 17-től 21-ig tart.

A headlinerek sorában találjuk a fáradhatatlan Limp Bizkit zenekart, a titokzatosságával 22 éves korára világsztárrá vált norvég producert, Alan Walkert, valamint a mediterrán világ egyik legfelkapottabb dj-jét: Willy William olyanokkal adott már ki közös dalt, mint J Balvin, Beyoncé vagy Jason Derulo.

A felsorolt produkciókon garantált a tömeg, de új szelek is fújnak a friss előadóknak köszönhetően. Dél-afrikai származású csavargó utcazenészből lett Berlin ifjú dívája Alice Phoebe Lou. Bársonyos hangja és tündéri kisugárzása a soulból, jazzből és indie-folkból táplálkozó dalaival együtt idén a Primavera és a Rock Werchter közönségét is elvarázsolja.

Az óceán hangjai által inspirált Seafret duó lírai dalaira már a Dürerben is nagyon sokan kíváncsiak voltak. A Zürichben élő producer és dj, Nora en Pure afrikai törzsi zenék által inspirált deep house szettjei pedig a Coachellán és a Tomorrowlanden tűntek fel.

Lesznek még több évtizedes múltra visszatekintő zenekarok is: találkozhatunk a kilencvenes évek Music TV-jében rogyásig játszott, a rap és a hc/metal világába funkos szaxofontémákat beemelő Dog Eat Dog zenekarral. Érkezik a Cypress Hill-csapat baráti köréből a tequilával átitatott latin hip-hopban nyomuló Delinquent Habits, illetve a nemrég a Söndörgővel a 2018-as év egyik legjobb világzenei lemezét elkészítő Amsterdam Klezmer Band.

A fentieken kívül még kb. 250 koncertet nézhetünk meg, ha bírjuk: a Campus helyet ad a mainstream fesztiválelőadók mellett a magyar alter élmezőnynek a Hiperkarmától az Esti Kornélig, a rocknak az Apey and the Pea-től a Shell Beachig, az undergroundnak az Európa Kiadótól a Ricsárdgírig, de lesz kellő mennyiségű hiphop, electro, drum’n’bass, singer-songwriterek, world music és experimentális jazz, valamint színház, irodalmi helyszín, mozi, cirkusz és minden más. A részletes program a www.campusfesztival.hu oldalon böngészhető.

A Campus Fesztivál a Facebookon: https://www.facebook.com/campusfesztival