A DVSC szakmai stábja kijelölte a Basel elleni keretet, amelyben helyet kapott két új igazolás, Farkas Balázs és Dajan Simac is. Nem tart Budapestre a kedden induló csapattal Laczkó Zsolt, mivel még nincs százszázalékos állapotban, és Kabát Péter is itthon marad, ugyanis a csatár megbetegedett. A Loki 36 éves középpályása, Dombi Tibor nehéz meccsre számít, de bízik a továbbjutásban.

– Rettentő kemény csata vár ránk – nyilatkozta Dombi Tibor a Nemzeti Sportnak. – Természetesen azt remélem, hogy a Basel elleni újpesti selejtezőnél vívunk még rangosabb találkozót is az idén, ám erre csak akkor van esélyünk, ha szerdán jól szerepelünk. Anyagi téren nyilván nem tudjuk felvenni a versenyt a Basellel, ám a gyepen talán sikerülhet eltüntetni a differenciát. A továbbjutásban annak ellenére bízom, hogy élénken él bennem a két évvel ezelőtt emlék, amikor a szintén svájci Young Boysszal szemben hét hármas összesítéssel maradtunk alul az UEFA-kupában. Hogy előzetesen kinek adnak nagyobb sanszot a továbblépésre, az egyébként sem perdöntő. Az előző körben, a Levadia ellen mi számítottunk esélyesnek, mégis volt egy-két olyan szakasza a debreceni visszavágónak, amikor az észteknek állt a zászló.

Dombi Tibor arról is beszélt a sportnapilapnak, hogy évekig kirobbanthatatlan volt a kezdő tizenegyből, az utóbbi időszakban azonban inkább csak csereként számítanak játékára.

– Mivel ez a helyzet nem egyik pillanatról a másikra alakult ki, volt időm hozzászokni. Megbecsülöm, hogy közel a harminchéthez még pályára léphetek egy Bajnokok Ligája selejtezőn vagy akár egy NB I-es mérkőzésen. A helyén tudom kezelni a szituációt, sőt a mai napig lelkesedést vált ki belőlem, ha tíz-húsz percre beállhatok.

A középpályás nem tagadja, hogy minden összecsapás előtt elképzeli, mi lesz. Szerdára a következő jelenetet álmodta meg:

– Gól rúgok, vagy úgy adok gólpasszt, hogy a kapust is kicselezem, és a társamnak csak az üres kapuba kell gurítani a labdát. Ez nem újdonság: az álmaimban mindig én vagyok a főhős.

A DVSC Basel elleni kerete:

Mindiguas Malinauskas, Verpecz István – kapusok; Bernáth Csaba, Nagy Zoltán, Komlósi Ádám, Dajan Simac, Mirszad Mijadinoszki, Fodor Marcell, Kiss Zoltán, Luis Ramos, Varga József, Dombi Tibor, Kulcsár Tamás, Czvitkovics Péter, Szakály Péter, Rezes László, Yannick Mbengono, Adamo Coulibaly, Farkas Balázs – mezőnyjátékosok.

dvsc.hu