3+1 hasznos tipp új kanapénk kiválasztásához

A kanapé minden háztartásban kitüntetett helyet kap! A nap végén itt találkozik a család, hogy megbeszéljék a nap történéseit, továbbá pihenjenek, relaxáljanak. A kárpitozott bútorok sokféle formában , méretben és színben kaphatók – természetes, hogy nem könnyű a választás. Íme néhány tipp, amelyek segítenek az igényeinek megfelelő kanapé kiválasztásában.

Hasznos tippek a megfelelő kanapé kiválasztásához

1. A megfelelő forma megtalálása

Mivel az ülőgarnitúra vélhetően hosszú távon a nappalink középpontja lesz, elsődleges szempont, hogy vizuális szempontból lenyűgöző legyen. Az egyszerű, kocka alakú formák már rég óta ellenállnak a különböző divathullámoknak, és jól illeszkednek bármilyen környezetbe. De az organikus vagy szándékosan gyűrött formák is bizonyára megtalálják a szerelmeseiket. Egyes modellek a trendi skandináv stílus hangulatos rendezettségét árasztják, mások pedig az olasz eleganciának hódolnak. Az egyetlen fontos dolog az, hogy a kanapé harmonizáljon a szoba stílusával és illeszkedjen a többi bútorhoz.

2. A megfelelő kanapéméret kiválasztása

A kanapé szükséges mérete attól függ, hogy hányan ülnek majd rajta, valamint ne felejtsük el, hogy az ülőbútor körül is elegendő szabad helyet kell hagyni. Ha egy nagy méretű tágas  kanapét, sarokgarnitúrát vagy U-formájú sarokülőt keres, soha ne tévessze szem elől a rendelkezésre álló helyet. Egy nagy alapterületű bútorüzletben egy viszonylag kicsinek tűnő kanapé túlméretezettnek tűnhet a nappalinkban. 

A modulárisan össszeállítható ülőgarnitúrák előnye a flexibilitás, vagyis, hogy pontosan a térbeli viszonyokhoz igazíthatók. A kanapé vásárlás alkalmával zajló konzultációra minden esetben vigyen magával egy pontosan méretezett nappali alaprajzot és lehetőség szerint mobiltelefonos fotókat a szobáról. 

Azok számára, akiknek kevés a helyük, egy kanapéágy tökéletes választás lehet, mely elegáns ülést biztosít nappal, azonban éjszaka a társalgó hálószobává változik.

Sokak számára egy alaprajzon elképzelni az új kanapét igazi kihívást jelent. Szerencsére már vannak igazán modern megoldások ennek kiküszöbölésére: a kanape-shop.hu innovatív kanapétervező szolgáltatásával új ülőgarnitúrájának kiválasztása gyerekjáték lesz.

3. A tökéletes kanapéhuzat

Ülőbútorunk vásárlásakor a harmadik kérdés a kárpittal kapcsolatos: milyen anagyot válasszunk? 

A tisztítás a tartósság miatt sokan keresik a bőrkanapékat. A feldolgozás módjától függően a bőrnek nagyon sajátos tulajdonságai vannak. Az anilin nyitott pórusú, sima bőr, felső színréteg nélkül. Ezért különösen puhának és melegnek érezzük, és a természetes tulajdonságai tökéletesen kivehetőek, mint például a bőrredők vagy a hegesedés. Azonban gyorsabban fakul, és hajlamos zsírosodásra. A fedett bőr viszont kevésbé érzékeny, mivel egy felső pigmentréteggel rendelkezik. Ugyanakkor hidegebbnek és szilárdabbnak tűnik, mint az anilinbőr, a természetes vonások pedig alig vagy egyáltalán nem látszanak.

A szövetek és a mikroszálas huzatok mindig kellemes érzést nyújtanak. A választék tényleg hatalmas: szövött szövetek, mikroszálas anyaok, velúr vagy bársony színek és minták armadájában áll rendelkezésre. 

Manapság sokan választják a vízzel könnyen tiszítható AquaClean, vagy EasyClean szöveteket, melyek nem csak tartósak, hanem bármilyen háztartási szennyeződég tényelg nagyon egyszerűen eltávolítható róluk. Amennyiben háziállattal is rendelkezünk, egy állatbarát kanapé lesz a megfelelő választás.

3+1. Hasznos kanapéfunkciók

A legtöbb modern kanapé felszerelhető opcionális funkciókkal: mozgatható fejtámlák és karfák, ülésmélység állítás, relaxációs funkciók állítható láb- és hátrészekkel – hosszú a lista. Vásárlás előtt alaposan gondolja át, hogy milyen opciókkal szeretné magát kényeztetni a magasabb relaxációs kényelem optimalizálása érdekében. Nem minden funkció kötelező, de a legtöbb ilyen technikai finomításra a következők érvényesek: ha egyszer megszokta, nem akar többé nélkülük élni!

Valami többre vágyik?

Egy kanapé természetesen a nappali fókuszpontja, de a legtöbb háztartásból egy kényelmes fotel sem hiányozhat. Természetesen a fotelnek is vannak nagyszerű funkciói, amelyekkel az ülés pillanatok alatt kényelmesebbé válik a relaxációhoz, vagy az olvasáshoz. Az ülőgarnitúra szettünket egy puffal és dekoratív párnákkal tehetjük teljessé.