A “kaszinókapitalizmus” újratöltéséről ír a Népszabadság, annak kapcsán, hogy információi szerint a Hajógyári-szigetre tervezett szórakoztató-központ létrehozása ellen nem ágál a Fidesz, mint tette azt a sukorói beruházás ellen.

Amit nem szabadott Sukorón, azt állítólag támogatandónak ítéli meg a Fidesz a Hajógyári-szigeten, vagyis egy olyan szórakoztató-központ létrehozását, ami nem mellesleg egy kaszinó megépítését is magába foglalja – olvasható a Népszabadságban. A lap idézi Orbán Viktor kormányfő korábbi, Sukoró kapcsán kifejtett álláspontját, ami szerint: “A termelést sosem helyettesítheti a spekuláció, ezért nem ajánlom Magyarországnak sem a kaszinókapitalizmust”. (Az idézetet a Stop.hu interpretálása szerint citálta a lap – a szerk.)

A Népszabadság szerint a budapesti Álomszigeten (egyelőre még Hajógyári-sziget), az egykori hajógyár területén és környékén hatalmas építkezés készül: szállodák 140 ezer négyzetméternyi szintterülettel, apartmanhotelek nagyjából feleakkora területen, kaszinó 28 ezer négyzetméteren, kongresszusi központ, kiállítóterek, múzeum, kikötő, színház, éttermek, bárok – összesen mintegy 350 ezer négyzetméternyi szabadidő- és szórakoztatókomplexum a terv. Meg persze a kiszolgáló létesítmények és infrastruktúra: négyezer férőhelyes mélygarázs, az egysávos K híd átépítése 2×2 sávossá, a H híd bővítése, kétsávos közúti alagút a Szentendrei útról, lehajtó az Árpád hídról. A tervezők napi 24 ezer vendégre számítanak – olvasható a lapban.

vallalkozoi.negyed.hu