Az elmúlt napok egyik reggelén sajnos a Duna tv-re kapcsoltam, ahol a riporter éppen a „Magyarok nyilai” – állítólagos terrorszervezetbe – állítólag beépült, immár sokak által jól ismert, autószerelőből médiaszemélyiséggé avanzsált Benkő Györggyel beszélgetett jókedvűen.

Nem tudom a tv csatorna fizetett-e a riportért, egy dolog azonban rögtön szemet szúrt. A riportalany ugyanis egy piros színű pólót viselt, amelyen egy jól látható méretű Citroen jel és felirat ékeskedett. Valószínűleg ingyen reklámozta nevezett az autógyárat, hiszen egy igaz hazafi nem lenne képes holmi pénzért magára ölteni semmi hasonló ruhadarabot, maximum akkor, ha azzal terrorcselekményeket lehetne megakadályozni…

Aztán Nyakó István következett, aki olyan kijelentéseket tett, amik hallatán már tényleg le kellett mondanom a reggeli kávémról. Például, hogy a Jobbik pártolja a „terroristákat”, és hogy a kuruc.info oldalról, a „Jobbik hivatalos oldaláról” törték fel a választás.hu weboldalt.

Persze már meg sem lepődöm az ilyen szemenszedett hazugságok hallatán, hiszen dübörög a jól összehangolt kampány a Jobbik ellen, hol az egyik, hol pedig a másik megfélemlített nagy párt irányából.

Meg is értem a félelmüket, hiszen az elmúlt húsz évben mindig úgy alakították a politikát, hogy egymástól ne kelljen félniük. Szomorúan láthatjuk, sajnos nem teszik ezt másként most sem, gondoljunk csak a közösen megszavazott titkosításokra.

Azért egy dolognak örülök. Ahogy közeledik a választás napja, ha jól sejtem egyre több emeszpés és fideszes politikusnak lesznek rosszabbak a vérnyomás értékei, bár ennek van számukra pozitív hozadéka is, már nekik sem kell a reggeli kávéra költeni.