Ágoston Tibor, Kőszeghy Csanád Ábel, Kulcsár Gábor és Varanyi Sándor képviseli majd a Jobbikot a debreceni közgyűlésben az elkövetkező ciklusban. Azáltal, hogy négyen lesznek, három MSZP-s képviselő ellenében, a maguk elé tűzött minimális célt már elérték.

– Áprilisban, az országgyűlési választásokon az MSZP-t megyei szinten megelőztük, Debrecenben azonban ez akkor még nem sikerült. Ha egy hajszálnyival is, de előttünk végeztek. Most viszont fordult a kocka, és immár elmondhatjuk, hogy Debrecenben második erőként vagyunk jelen a közgyűlésben – jelentette ki Kulcsár Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője.

A Jobbik debreceni sajtótájékoztatóján elhangzott: a kemény és kritikus ellenzék szerepére készülnek a cívisváros közgyűlésében, ahol a tisztességes és becsületes politizálásból szeretnének példát mutatni, így partnerek lesznek minden döntésben, amely a város érdekét szolgálja.

– Olyan konstruktív, építő jellegű ellenzék kívánunk lenni a közgyűlésben, amely a város fejlődését szolgálja, és nem leszünk partnerek mutyizásban. Az első feladataink közé fog tartozni a peremkerületeken élőknek a biztonságát megoldani – nyilatkozta Ágoston Tibor, a Jobbik önkormányzati képviselője.