A Hajdú-Bihar megyei 4-es számú választókerületben a győzelem a Jobbik célja és elvárása – jelentette ki Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a nemzeti néppárt jelöltjét, Keresztesy Gergőt.

Kulcsár Gergely és Keresztesy Gergő

Kulcsár elmondta, Keresztesy Gergő személyében olyan jelöltet ismerhetnek meg a választókerület polgárai, aki fiatal kora ellenére már sok tapasztalattal rendelkezik a közélet terén. Példaként említette a debreceni menekülttábor bezárásáért folytatott küzdelmet, amely során Keresztesy Gergő volt a demonstrációk fő szervezője.

A jelölt úgy fogalmazott, bár debreceni lakos, de mivel éveken át volt elnöke a Jobbik megyei ifjúsági tagozatának, így van rálátása a bihari régió problémáira is. Elsődleges céljaként a munkahelyteremtést nevezte meg. Keresztesy Gergő szerint a kivándorlás megállításához elengedhetetlen a tisztességes megélhetést nyújtó fizetések megteremtése, a helyi kis- és középvállalkozások támogatása.

A Jobbik jelöltje a térség alacsonyabb rendű közútjainak állapotát katasztrofálisnak nevezte, ezen a helyzeten véleménye szerint haladéktalanul javítani kell. Harmadik témaként az egészségügyet említette, amelynek állapotán szintén javítani szükséges. A Jobbik azonnali béremeléssel állítaná meg az ágazatból történő elvándorlást.

– Ebben az országban elviselhetetlenül fojtogató légkört hozott létre a Fidesz, ez alól nem kivétel Berettyóújfalu térsége sem – fogalmazott a jobbikos jelölt, hozzátéve, a félelem légkörére mi sem jellemzőbb, mint ahogy a közelmúltban elbántak egy köztiszteletben álló főorvossal, dr. Zákány Zsolttal, mert ellent mert mondani a helyi fideszes kiskirályoknak.

Keresztesy Gergő kijelentette, megválasztása esetén a vidék megtartó erejének növeléséért fog dolgozni az országgyűlésben.