A közelmúltban történt baleset adta az apropóját a Jobbik pénteki sajtótájékoztatójának, amelyet Keresztesy Gergő, az Ifjúsági Tagozat helyi elnöke tartott Debrecenben, a Vágóhíd utcai felüljáró alatt. A képviselőjelölt elmondta, a baleset során elsodort a vonat egy fiatalembert, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vágányokon való szabálytalan áthaladás közben.

Keresztesy Gergő a helyszínen tájékoztatja az újságírókat

Keresztesy Gergő, aki a körzet jobbikos jelöltje lesz a május 7-i időközi önkormányzati választáson, arra kérte a városvezetést, hogy mihamarabb találjon megoldást a balesetveszély megszüntetésére. A képviselőjelölt elmondta, hogy a területen egyik irányból sem jelzi tábla, hogy az áthaladás balesetveszélyes, sőt akár életveszélyes is lehet. De ez még a kisebbik baj, hiszen az itt áthaladók többnyire tisztában vannak vele, hogy szabálytalanul közlekednek. (Erre utalt az is, hogy a pár perces sajtótájékoztató során három fiatalember is visszafordult, miután meglátták a Debrecen Városi Televízió kameráját, egy hölgy pedig, aki kerékpárral próbált áthaladni, már messziről azt kiabálta az operatőrnek, miszerint nem járul hozzá a felvétel elkészítéséhez.)

Keresztesy Gergő szerint a gyalogosan közlekedőket a felüljáró igénybevételére kellene rászorítani. Mint elmondta, a közelben két iskola is működik, amelyek diákjainak körében rendszeres a szabálytalankodás, mind a reggeli, mind pedig a délutáni időszakban. A képviselőjelölt szerint elsősorban az egykori katolikus temető kerítésének rendbe hozatala jelenthetne megoldást, de elképzelhetőnek tartotta, hogy a túloldalon megépítendő néhány méteres kerítés is távol tartaná a vágányoktól a szabálytalankodni akarókat.

Újságírói kérdésre válaszolva Keresztesy Gergő kifejtette, a Jobbik azért fordult a sajtónyilvánossághoz, hogy nyomatékot adjon a kérésének, és úgy vélekedett, hogy ha nem a városvezetés illetékes az ügyben, hanem a MÁV, akkor sem érdemes egymásra mutogatni, hanem közösen kellene valamilyen megnyugtató megoldást találni a balesetveszély megszüntetésére.

A néhány perces sajtóesemény alatt legalább egy tucat ember szándékozott szabálytalanul átkelni a vágányokon, többségüket nem riasztották el a kamerák, ráadásul hárman közülük kerékpárral közlekedtek.

szebbjovo.hu